Morotskaka
utan mjölk och ägg
|
| |
Jag tog endast 1/2 msk kanel plus att jag tillsatte ca 1/2 dl havredryck för
att inte smeten ska bli så tjock. Enligt receptet kan man även byta ut morötterna mot två mosade
bananer men det har jag inte provat än.
3dl vetemjöl 1/2 dl farinsocker el vanligt socker 1 msk bakpulver 1 msk kanel 1/2 tsk riven muskotnöt (kan uteslutas) 100gr mjölkfritt margarin 1dl sirap 3dl finrivna morötter (ca 2 medelstora morötter) Blanda de torra ingredienserna utom sockret i en bunke. Smält det mjölkfria margarinet tillsammans med sirapen och sockret i en kastrull, häll det över mjölblandningen och blanda väl. Tillsätt de finrivna morötterna och blanda. Häll smeten i en smord och bröad form (använd mjölk och äggfritt ströbröd). Grädda i 175 grader i ca 45-50 min.
Prova!!
|
..................................................................................................................
måndag 20 augusti 2012
Vegansk morotskaka
Här kommer den goda morotskakan som jag bakade häromdagen! Utan ägg och mjölk, perfekt för allergiker.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar